Apvalūs nosies dulkių siurbliai • Daria Ostapenko • Mokslinė dienos nuotrauka "Elementai" • Ornitologija

Apvalus nosis

Nuotraukoje – poros apvalių pirštų (Phalaropus lobatus), mažiausias užkandžių šeimos atstovas. Šie trupiniai vos pasiekia 20 cm ilgio ir 36 cm sparno, ir jie sveria tik 20-42 gramų!

Poroje vienas žmogus yra didesnis, kontrastingesnis ir ryškesnis: tamsiai pilkas tonas iš viršaus, kaštono krūtinė ir kaklas, juoda kaukė ant veido, balta dichty. Antrasis paukštis yra mažesnis, vienodai pilka spalva ir tik mažomis kontrastinėmis sritimis ant gerklės ir smakro, baltos ir raudonos dėmės. Atrodo, kad viskas yra įprasta: didesnis ir ryškesnis vyrukas, šalia moteriškos …

Tiesą sakant, yra priešingai. Faktas yra tas, kad liemenėlių lytiniai vaidmenys yra apversti: moterys yra didesnės ir gražesnės, moterys organizuoja kovą vyrams, moterys žiauriai gina savo teritoriją ir partnerį, kuris juos pasirinko. Pasibaigus ginčams dėl teritorijos ir vyrų, pastatydami lizdą ir užmesdami kiaušinius, moterys skraido į poilsį jūroje, paliekant namus vyrams. Tėvai per kitus tris savaites kiaušinius (dažniausiai keturis su sankabomis) iškepia. Po to gimsta jaunieji marsležiai, jau pašiepę.

Teritorinis apvalių pirštų dreifų išardymas.Ką manai, kas čia moterys, ir kas yra vyrai? Nuotrauka © Daria Ostapenko, Leningrado sritis, tvenkinys prie Pavlovsko, 2018 birželio 3 d

Apvalios nosies kaulai – migruojantys pelaniniai paukščiai. Jie praleidžia devynis šių metų mėnesius į šiltų jūrų pakrančių – Viduržemio jūros, Arabijos, Azorų, Indonezijos ir Melanezijos, taip pat Pietų Kalifornijos, Peru ir Kosta Rikos. Jie jungiasi Arkties regionuose Šiaurės Amerikoje (pietinė griovių diapazono riba – 57 ° šiaurės platumos) ir Eurazija. Gegužės mėnesį pateks moterys, po dviejų savaičių vyrai pasieks. Moterys taip pat plaukia pirmiausia po jų, laukia paukščių perinti, vyrų. Ir jau rugpjūtį jauni ottevšie ir stipri jauni plaukikai eina į pietus.

Išskyrus ligos laikotarpį, paukščiai beveik visą laiką praleidžia atviru vandeniu – odiniais ratlankiais išilgai pirštų, dėl kurių jie plaukia puikiai, jiems padeda. Jie maitina įvairias bestuburius ir purvą, surenkant juos iš vandens paviršiaus: jie sukasi aplink savo ašį seklose vietose ir maišydami vandenį su jų sparnuotu pirštu, tada nurykite ir paimkite grobį. Kartais karčiuojasi kartu su kitaisdidesniems vandens ir šalia vandens paukščiams, kurie, maitinantys sekliame vandenyje, taip pat maišia vandenį ir paverčia visas lervas ir kitus maisto produktus.

Geras šaudymas apie Afrerono nacionalinio parko plaukikų gyvenimą Azerbaidžane

Gluosniai yra mažiausiai nerimą keliančios rūšys ir yra saugomos Afrikos ir Eurazijos migruojančių vandens paukščių apsaugos susitarimu (AEWA).

Čia, čia ir čia, galite klausytis juokingo pūlingo apvalių pirštų klounų balsų.

Nuotrauka Дары Остапенко, Leningrado sritis, tvenkinys pagal Павловске, 2018 m. Birželio 3 d.

Daria Ostapenko


Like this post? Please share to your friends:
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: